Двама задържани, голямо количество обработен и необработен амфетамин и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик, са резултатите от провежданата и към момента на територията на бургаския квартал "Победа" специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Задържаните са криминално проявени.

В началото на март т.г. служители на Първо Районно управление извършиха претърсване в обитаваната от двамата мъже къща, разположена на ул. "Кракра". Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама амфетамин. Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева., уточниха от полицията.

В хода на днешната спецакция са извършени проверки и на други три адреса в кв. "Победа", като на един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. друсан чай, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

Установени са и лица, закупили от задържаните за срок до 24 часа бургазлии наркотични вещества. Те са разпитани в качеството на свидетели.

Работата по случаите продължава.