Предотвратена е продажбата на около 850 литра дизелово гориво, като задържан е и потенциалният купувач на горивото.

 

До успешната реализация се стигнало след активни оперативни действия, предприети след придобита информация за кражби на гориво от резервоари на спрели на почивка тежкотоварни автомобили.

След анализ на събраните данни, около 6:00 часа вчера, е стартирала и специализирана операция на криминалисти от ОД на МВР-София и колегите им от Районно управление-Елин Пелин.

Така, в местността „Топли дол“ край автомагистрала „Хемус“, те засекли осъждан мъж от Ботевград, натоварил в автомобил туби с дизелово гориво, отнето непосредствено преди това от три тежкотоварни автомобила, паркирани на обособен тир паркинг в района.

В опит да осуети полицейските действия, уличаващи го в кражбата, рецидивистът опитал да избяга от мястото на престъплението, при което е самокатастрофирал с автомобила. При огледа, от колата са иззети 24 туби, съдържащи дизелово гориво с тегло около 850 литра.


В рамките на акцията, на стария път София-Ботевград под виадукта, в полицейския капан попаднал и потенциалният купувач на краденото гориво - жител на село Врачеш, с товарен автомобил.

Двамата са задържани за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.