Двама пловдивчани са в ареста за разпространение на наркотични вещества. 72-часовата мярка за неотклонение спрямо мъжете, на 28 и 26 години, е взета с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив.

В неделя, при спецакция от служители в отдел „Криминална полиция“ на областната дирекция на МВР, извършителите били задържани по време на сделки с наркотични вещества. При процесуалните и следствени действия - лични обиски на двамата и претърсвания на четири адреса, са открити и иззети близо половин килограм марихуана, 22 грама амфетамин, три електронни везни и мобилни телефони. Работата по документиране на случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Наркотик е иззет и от 21-годишен жител на областния град, направил опит да осуети полицейска проверка. Около 2.20 ч. вчера младежът побягнал при вида на служители от Второ РУ, но скоро бил догонен и задържанот тях, въпреки оказаната сериозна съпротива. При последвалия обиск е установено, че извършителят носи в себе си 0,56 грама амфетамин. Той е отведен за едно денонощие в районното управление. За образуваното досъдебно производство е уведомена прокуратурата.

Акция в Пловдив! Арестуваха двама след сделка с амфетамин