Поредният среднощен екшън се разигра в Бургас на 10 декември, след като предната нощ 18-годишен с краден тир подлуди полицията и накрая се преобърна на ключово кръстовище в града.

Как 18-годишен отмъкна цял ТИР и какво наказание го очаква?

Тази нощ около 3,15 ч служители от Второ РУП забелязали в района на бул. "Проф. Яким Якимов" /до бл. 33 и 34/ "Ауди" с бургаска регистрация, като подали светлинен и звуков сигнал за спирането му. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания, а ускорил скоростта и продължил движението си в посока към университет "Проф.д-р Асен Златаров". Нарушавайки пътната маркировка, поел към ниви, но затънал в калта на черния път.

Задържаният шофьор е криминално проявен мъж на 33 г. от Бургас. С него в колата била  22-годишна жена, също от Бургас. Проверка показала, че шофьорът е с отнета книжка за срок от 1 г. Проба с дрегер установила, че няма алкохол в кръвта му, но нарушителят отказал тест за наркотици, както и да даде кръв за химичен анализ.

При претърсване на автомобила са намерени тръборез и катализатор, откраднат от лек автомобил "Опел Корса" с бургаска регистрация, собственост на 40-годишна бургазлийка, паркиран пред бл. 33 в ж.к. "Славейков". Бургазлията направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо производство.