Основната версия, която прокуратурата разследва за пожара във Варна, е двойно убийство, прикрито с пожар, съобщи Нова тв, цитирайки свои източници от разследващите.

Както вече знаете в огнената стихия загинаха две деца - момиченце на 4 години и момче на 1 година.

По неофициална информация обаче смъртта на децата е настъпила преди пожара, а майката и бащата успели да се спасят и към момента са в Трето РУП- Варна и с тях се водят разговори.

"Те са с криминални регистрации и са добре познати на полицията", каза в коментар на инцидента директорът на ОДП - Варна Атанас Михов.

От Окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че ръководят досъдебно производство във връзка с пожара в апартамент във варненския кв. "Владислав Варненчик", който е възникнал миналата нощ на първия етаж в блок 406, вход 7.

При потушаването на огъня от 4 противопожарни екипа е установено, че в жилището се намирали двете невръстни деца - едното на 4 години, а другото на 7 месеца, които са починали.

След потушаване на огъня е извършен първоначален оглед, а днес е извършен и втори. Текат разпити на свидетели, включително и родителите на загиналите деца.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта им, както и пожаро-техническа за констатиране причините за инцидента.

Освен загиналите деца е пострадала и 77-годишна съседка от третия етаж, която е вдишала дим. Тя е настанена в Клиниката по токсикология на Военноморска болница, без опасност за живота.

Унищожен е целият апартамент - домашно имущество, мебели, дограма, битова техника. Спасени са съседните 3 апартамента, евакуирани са 36 души, живеещи в жилищният вход.

Жилището, в което изгоряха двете деца, е било със спрян ток, заради неплатени сметки. Семейство живеело там под наем, отоплявало се с малка туристическа газова бутилка, на която и готвели. Дали тя е била причината за пожара - все още не може да се каже.

Огненият ад: Майката била с децата, а бащата за мляко. Какво е гръмнало?

Огнен кошмар във Варна: Две дечица загинаха при пожар ВИДЕО