Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа две лица за предоставяне на помещения за сексуални услуги срещу заплащане и за пране на пари.

Обвиняеми са на 28-годишен мъж  и 45-годишна жена за това, че в гр. Пловдив, в съучастие, за периода от началото на 2022 г. до 16.06.2023 г. са предоставяли систематично помещения на различни лица за извършване на полови сношения срещу заплащане с цел получаване на облага – престъпление по чл. 155 ал. 3 вр. ал. 2 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Акция в Пловдив! Полицаи влязоха в бизнес сграда

Двамата са обвинени и за това, че в периода от 02.09.2022 г. до 15. 03. 2023 г., в гр. Пловдив, в съучастие, са извършили сделки с имущество, за което са знаели, че е било придобито чрез горното престъпление – престъпление по чл. 253 ал. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Майката на полицайката проговори: Наричат ни проститутки, искат да ни убият!

По досъдебното производство е установено, че обвиняемите наемали апартаменти в гр. Пловдив и ги отдавали на различни лица за сексуални услуги срещу заплащане. Двамата давали на собствениците месечен наем за жилищата, а лицата, които ги ползвали за извършване на сексуални услуги, плащали на обвиняемите цена за нощувка – между 50 и 70 лв. на вечер. За горепосочения период били наети около 26 апартамента в гр. Пловдив. С получените пари двамата обвиняеми закупили пет апартамента в гр. Пловдив, както и няколко автомобила.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.