Две са версиите, по които се работи към момента във връзка с инцидента на АМ „Струма”. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. По думите му става въпрос за техническа неизправност или човешка грешка, довела до трагедията. Информацията до момента сочи, че пътниците в автобуса са били 52. Седем от пострадалите са настанени в „Пирогов”, без опасност за живота. 45 са загиналите, сред тях 12 са деца.

„Телата са изгорели до неузнаваемост, предстои да се вземат проби, за да се установи самоличността на всеки един. Засега нямаме информация в автобуса да са пътували български граждани”, обясни той.

Вътрешният министър Бойко Рашков, премиерът Стефан Янев и директорът на НСлС Борислав Сарафов са на място. 

„Не е за гледане там. Такова нещо не съм виждал. Хората са скупчени, на въглен са. Сега трябва да се идентифицират”. Това коментира вътрешният министър Бойко Рашков на извънреден брифинг.

Най-малко 46 души загинаха, след като автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма”тази нощ. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата. 

„Мантинелата е отнесена от автобуса. Напълно е възможно това запалване да се е получило в резултат на допира с мантинелата. Но това са наши версии”, заяви Рашков. По думите му за момента няма водеща версия за инцидента. 

"Първо, искам да изразя съболезнования на близките на жертвите. Преди няколко минути българският премиер Стефан Янев ме информира за голямата трагедия на АМ "Струма" край Боснек. Там автобус с македонски номера е претърпял катастрофа и се е стигнало до трагедия. В него са пътували 53 пътници, 46 са загинали, а 7 са закарани в болницата, и са транспортирани към София.

Помолих премиера да ме информира своевременно за причините за инцидента. Македонските служби - министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването са информирани, и още сутринта ще изпратят екипи, за да помогнат. Първо трябва да се потвърди откъде на къде е пътувал автобуса, но вероятно вътре са пътували граждани на Северна Македония, щом е бил с такава регистрация. Ужасен съм от трагедията, съжалявам за инцидента. Благодаря на българските власти, които правят всичко за опазването на животите на оцелелите. Ще бъдем много благодарни за разследването на тази трагедия", заяви по-рано днес премиерът на Македония - Зоран Заев.