Сериен крадец на хранителни продукти и алкохол е бил обезвреден от полицията с помощта на електрошоков пистолет, използван при опит от страна на 21-годишния крадец да избяга, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас.

 Задържането е осъществено на 25 март след сигнал от служител в охранителното звено на магазин, разположен до бл. 79 в к-с «Меден Рудник», който около 11.30 ч.  забелязал мъжа / многократно посещавал магазина с цел извършване на кражби/ и наблюдавайки действията му, подал сигнал в СОТ-фирмата на обекта.

 Междувременно бургазлията се опитал да напусне магазина, но служителят го помолил да остане на място до пристигане на екипа от СОТ. Посетителят започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство, отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, укривайки се.

Установен е впоследствие и задържан от полицейски служители, след което е конвоиран  до помещения за задържане в Пето Районно управление в бургаския к-с "Лазур". При слизане от патрулката обаче задържаният побягнал, като след около 20 м. се навел и взел от земята някакъв предмет.

Служителите на МВР  възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единият от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21-годишният мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица.

21-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка "задържане под стража за срок от 72 часа".

Установено е, че сред последните му прояви са три кражби на хранителни стоки и алкохол от три магазина в различни бургаски квартали.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на криминално проявения бургазлия продължава.