Стана ясно коя е жената, крала от апартамент в Пловдив. Мария Сулева, която работи като фризьорка, е ограбила жилището на своя приятелка и колежка. Случката се разиграва на 6 август в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Мария си изготвила хитър план, за да не бъде очевидно деянието ѝ. Тя откраднала ключовете за жилището на потърпевшата, като направила така, че да изглеждат загубени. Това разказа за GlasNews.bg лелята на ограбената жена.

Тя сподели, че 37-годишната крадла, знаейки, че семейството не е в дома си, се дегизирала с перука, шапка, маска и ръкавици и най-необезпокоявано проникнала в чуждия имот.

Задържаха жена по време на обир на апартамент в "Кючук Париж"

„Действа чисто. Подготвена е. Взима ключовете на свои колеги, прави така, че да изглеждат загубени. Отключва, влиза, краде злато и пари, заключва и си излиза,“ споделя Александра.

Мария знаела, че семействата ще отсъстват за близо месец, докато са на почивка. Но племенникът на Алекс е бил там. Той забелязал, че светят лампи в едно от жилищата и веднага се обадил на близките си. Притеснени, те веднага позвънили в полицията.

При пристигането на органите на реда, Мария вече била в апартамента на родителите на Алекс. Тя поставила ключа на вратата, така, че да не може да се отвори от външната страна и отказвала да отвори. След близо 40 минути опити от страна на полицаите, се принудили да разбият вратата. Влизайки вътре намират фризьорката скрита в гардероб в една от спалните. Така набезите на „приятелката“ стават два. От там също са откраднати пари и златни накити.

Мария отказвала да сътрудничи на полицаите и оказвала съпротива. Опитвала се да махне поставените ѝ белезници. При действията по задържането и буйстването на жената, тя била хваната за косата, тогава се установява, че всъщност носи руса перука. Задържана е за 72 часа. Все още се уточнява на каква сума възлиза откраднатото.

„Моят призив е с цел да предпазя и предупредя хората, които са имали контакт с Мария. Не сме само ние,“ каза още Алекс.

По думите ѝ, друга приятелка на фризьорката също е била „опарена“. Преди около година, след гостуване на въпросната жена в дома ѝ, златен накит се оказва безследно изчезнал. Но тъй като са близки, потърпевшата не се усъмнила в 37-годишната, която е и майка на две деца.

Друга жена също споделя, че през 2019 година, са откраднати ключовете ѝ, а златото в дома ѝ е изчезнало. Оттогава Мария изчезва и спира да поддържа контакт с нея.