Запис на фрапиращ случай на побой бе разпостранен в социалната мрежа. На кадрите, споделени от Милан Ангелов, виждаме как младеж посяга на видимо безпомощен човек.

От силата на удара потърпевшият буквално е запратен на земята, при това в несвяст.

Цялото това "геройство" e заснето от приятели на извършителя, които междувременно коментират случващото се. Според думите на потребители на мрежата случаят е от Русе.

В началото виждаме двамата, изправени един срещу друг, а разликата им е очевидна. Агресорът е младеж, облечен прилично, докато неговият опонент има доста неугледен вид и изглежда объркан. Той е скръстил ръце и явно се готви да бъде ударен.

В телосложението на двамата разликата е още по-голяма. Момчето с тениската е поне с глава по-висок, а и с едни 15-20 килограма по-тежък.

Биячът прави различни "бойни" пози, а след това неочаквано стоварва лакътя си във врата на мъжа. След като грозната постъпка е извършена, зад камерата се чува глас: "Айде, идват хора" и видеото прекъсва.

Това е поредният случай на насилие над беззащитен в българското общество. Ежедневно ставаме свидетели на агресия на пътя - на шофьори каращи се за предимство, на обиди и саморазправа по улиците. Случва се дори някой водач на огромен черен джип да се опита да прегази кола, в която има бебе.

През есента на 2020-та година, младежи от Видин решиха да се саморазправят с възрастен мъж, като го пребиха в центъра на града. И тогава, както и при сегашния побой в Русе, "постижението" бе щателно записано на видео и се оказа споделено в мрежата.

Според една сентенция: За развитието на едно общество може да се съди по отношението към слабите и беззащитни негови членове.

А съдейки по този случай, явно имаме сериозен проблем. Още повече, че тези простъпки често са дело на младежи, "бъдещето на нацията".