В пореден скандал се забърка "Мис Силикон" Катрин Йорданова. Тя е заловена да шофира с положителна проба за кокаин, научи GlasNews.bg. Тя е била зад волана на луксозен "Мерцедес".

Нарушението е констатирано по време на рутинна полицейска проверка в столичния квартал "Студентски град".

Очаква се скандалката миска да бъде задържана, след като даде кръвна проба за изследване.

В началото на януари 23-годишната Йорданова публикува клип от скъп автомобил, шофиран с 256 км/ч по магистрала "Тракия".

Тази сутрин тя провокира последователите си в социалните мрежи с ново видео. На него се вижда, че отново шофира с превишена скорост, този път - в градски условия. Бдителни потребители забелязаха, че на предното стъкло на автомобила има стикер „Република България - Народно събрание".

Катрин Йорданова е от Варна и завършва фризьорство. През 2020-а, когато е на 19, участва в конкурса Playmate Of The Year. Тогава признава, че най-лудата й история е на едно парти, когато с приятеля й правят секс в тоалетната. От профила й в социалната мрежа Instagram става ясно, че тя обича да се снима в и до скъпи автомобили.

Оказва се, тя е известна на полицията. За последните пет години има 15 провинения на пътя.

"За превишена скорост, за колани, за неправилно паркиране. Налагани са санкции, но нарушенията, които тя е завършила по Закона за движение по пътища не предполагат лишаване от право да управлява МПС", каза в телевизионно интервю шефът на ГДНП Атанас Илков.

Катрин Йорданова е поредната популярна личност, заловена да шофира под въздействието на алкохол или наркотици. Тази година 28-годишната певица Диона беше спряна за рутинна проверка от екип на пътна полиция. При направен полеви тест за наркотици пробата се оказа положителна за кокаин. Тогава тя бе задържана и отведена в Шесто РПУ.

Миналата година певицата Белослава беше задържана при шофиране в нетрезво състояние и на 18 януари получи наказание 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Книжката ѝ е отнета за шест месеца, като се наложи да плати и глоба от 150 лв.

Журналистът Ивайло Цветков-Нойзи също беше задържани за това, че е шофирал под влияние на алкохол. На 17 ноември 2023 г. той беше спрян за проверка, а дрегерът отчете 2,12 помила алкохол. Наложен му е запора на автомобила, а той е освободен срещу гаранция от 15 000 лв.

Шеф Андре Токев пък беше заловен да шофира пиян на 26 октомври 2021 г. Кръвната му проба отчете 1,9 промила, а клип в социалните медии показа как топ готвачът шофира само по джанта.

Междувременно в рамките на изминалия ден са установени 37 души, качили се зад волана след употреба на алкохол. При 22-ма от тях дрегерът е отчел от 0,5 до 1,2 промила, а при 15 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират 14 водачи, трима са отказали тестване. В специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата са проверени 11 273 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 12 955 водачи и пътници. Съставени са 2922 фиша и 744 акта за установени административни нарушения.

Очаквайте подробности!

"Мис Силикон" кара кола на Народното събрание? МВР започва проверка

Русинова за Мис Силикон: Шофира без ръце и гали кучето, добре че няма котка ВИДЕО

Диана Русинова за шофирането на Мис Силикон: Това не е първият случай