"ВНИМАНИЕ, крадец!", така Тихомир Иванов е озаглавил своя публикацията в социалната мрежа Фейсбук, от която научаваме, че мъж за втори път влиза в двора на кооперация в София и краде осветителни тела.

Камери за видеонаблюдение, поставени на различни места в района на кооперацията в "Манастриски ливади", са заснели действията на мъжа. На един от записите ясно се вижда как мъжът сваля осветително тяло от ограда.

По първоначални данни първото посегателство е извършено на 7 януари, като се твърди, че тогава са откраднати три осветителни тела. На 13 януари мъжът се е върнал, за да "вземе" останалите.

"Един доста нагъл "човек" за втори път влиза в двора на кооперацията ни и краде дворното осветление. Имаме записи от камерите за видеонаблюдение в двора. Крадецът е мъж, с червено яке и със светлоотразителни ленти по него", пише Тихомир Иванов.

Тихомир е убеден, че мъжът, за който се твърди, че е задигнал осветителни тела, живее в квартала.

"За съжаление лицето на въпросния индивид не се вижда ясно, само на единия кадър (приложената снимка). Ако някой успее да го разпознае ще ни е от полза (ще ни помогне в комуникацията с полицията). Жалко е, че по този начин трябва да подхождаме, но тази информация може да е полезна на някой друг в групата, може тези кражби да са системни!", допълва той.

Тихомир призова крадеца да върне дворното осветление.

"А ако случайно човекът с червеното яке е в групата (защото 100% живее в квартала), моля, нека да върне откраднатите осветителни тела. Няма смисъл да се издирваме по видеозаписи... Сградите около нашата са пълни с камери за видеонаблюдение!", посочва Иванов.