Българският щангист Карлос Насар е бил задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества, научи GlasNews.bg.

18-годишният световен шампион е бил задържан за 24 часа от служители реда на РУ-Поморие през нощта на 27 юли. По неофициална информация при проверката Насар не се е подчинил на органите на реда и е оказал съпротива.

Припомняме, че треньор на Насар е Илиян Щангата, чийто син Христо Христов бе задържан в нива с марихуана в Плевенско преди седмици. Трима криминално проявени от Червен бряг бяха задържани на 12 юли. Арестът бе извършен по време на полагане на грижи за отглеждането на 250 растения трева в землището на село Бреница.

Христов е познат на полицията и за за зверски побой с метални палки през 2016 година. Агресията бе провокирана след скандал на Околовръстното шосе на София.

Неговият баща Илиян Щангата се води общински служител - той  работи като треньор по вдигане на тежести, а заплатата си получава от Община Червен бряг.

Карлос Насар стана световен шампион в категория до 81 килограма през  2021 година в Ташкент. Там той постави световен рекорд от 208 кг в изтласкването. Преди задържането си няма други криминални прояви.

Очаквайте подробности!

Зрелищен арест на трима познайници на полицията край Червен бряг СНИМКИ