Автомобилът, с който е задържан Георги Енев, е на името на Никол Ринкова. Екипът на GlasNews.bg разговаря със съпруга й - Богомил Ринков, собственик на траурна агенция.

Той каза, че колата е продадена преди година и половина на Енев. През този период му се е молил да я прехвърлят, но все намирал оправдания да не го направи.

"Потресен съм. Това е много ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови действия ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е!", каза Ринков

Той допълни, че е работил с Военноинвалидния дом в Банкя, за други хосписи не знае.

Хванатият намясто погребален агент заравял труповете на 40 см от земята СНИМКИ

Лекарят на дома, който издава съобщенията за смърт потвърди, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му агенция е на 50 метра от дома.

Местни жители не са видели полиция през деня. Енев е от село Иваняне, което се намира край Банкя. Преди 3 години Енев продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето . Задържаният е разведен и има дъщеря. Хора, които го познават, разказаха пред GlasNews.bg, че мислили, че е станала грешка. Местните разбрали, че е задържан за ужасното престъпление от слуховете в градчето.

"Тука лъжата я нямат за нищо" – разказа жена, която има магазин в района. А според нея хосписите без табелки са много.

 

Има задържан за откритите тела до София! Признал е за над 50 трупа*

 Припомняме, че задържаният погребален агент - Георги Енев, бе хванат на място, докато заравял труп. Дупките били с дълбочина от едва 40 см, разкриха разследващи. Сигналът, че има трупове е подаден в понеделник около 13.00 часа.

Енев е признал за над 50 трупа. Работи се по версията измама - той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла, разбра GlasNews.bg.

  Задържаният - Георги Енев, е с криминално досие. На негово има са регестрирани две траурни агенции. Бусът на агенцията, с който е работел, е регистриран на името на 23-годишна жена.  Припомняме, че седем трупа бяха открити заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения в село Клисура.

Изровиха седем трупа край София, бройката може да расте СНИМКИ

Става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач. 

Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя, но сега става въпрос за различно болнично заведение.

Текат следствени действия. Проверява се дали няма още заровени тела.

 

Очаквайте подробности!