Нов кошмар с изтровени с кучета в пловдивско село.

Този път отрова е разхвърляна в село Каравелово, което преди месеци бе сполетяно от опустошително наводнение, като са убити четири кучета. Три от четириногите били безпризорни, а едно от тях имало стопани.

За случая алармира Ани Иванова в група на селото в социалната мрежа  Facebook. Тя разпространява и снимки на мъртвите тела на животните, които издъхнали в агония по улиците и зелените площи на населеното място.

"Днес за пореден път в "Караконджулово" се извърши убийство!... Тези, които днес отровиха 3 бездомни, но обгрижвани кучета, и едно домашно животно, да спят спокойно - знаем кои са", пише Иванова в емоционална публикация във Facebook. "Не е зле всеки един жител на това разпасано село да спазва законите!", допълва тя.

 Жената твърди, че служители на реда са отказали да пристигнат на място, защото телата на животните са били "вдигнати" от извършителите. Но допълва, че планира да подаде сигнал в управлението.

"Каравеловци, ако не искате бездомни животни, спазвайте закона и наредбите! Толкова е просто", призовава Иванова.

Припомняме, че саморазправата с безпризорни кучета в Пловдивско далеч не е прецедент. Кучета без дом често стават жертва на умишлено разхвърляна отрова.

Десетки кучета и котки бяха изтровени в Калояново миналата есен, като извършителят бе открит. Това бе жител на селото, на когото бе повдигнато обвинение от прокуратурата.

GlasNews продължава да следи случая.

Кадри от ужаса в Каравелово: