Крадецът отмъкнал кутията с дарения от заведение за бързо хранене в центъра на Карнобат е заловен. 20-годишният апаш от Карнобат открадна 230 лв. от дарения за болно дете и с тях си купи телефон, плати хотел и погаси стари дългове, съобщиха от полицията.

Посегателството е извършена в понеделник вечерта, а пред Нова тв управителят на заведението каза, че видял на записа от охранителните камери как крадецът отваря прозореца с нож. 

„Трудно е такова същество да се нарече човек. То влиза, взема си кутиите и най-нагло затваря отново прозореца. Според мен той е наблюдавал поне 15 минути как се прибират кутиите и е бил подготвен“, добави Александър.  „Мястото, където е извършена кражбата, е изключително оживено. Всички определят кражбата като изключително нагла. Жителите на Карнобат са възмутени“, каза репортерът Георги Манев. 

6-годишният Мартин Георгиев се нуждае от спешна операция в чужбина. Детето е с диагноза детска церебрална парализа, а близките се надяват с помощта на дарители да съберат необходимата сума. „11 000 евро са нужни са операцията. Те трябва да се съберат до началото на октомври. Спешна е, за да може да проходи детето“, каза майката на момчето Милена Георгиева.

Тя определи злодеят, задигнал кутията с дарения, като крадец на надежда.  Този крадец открадна надеждата, каза майката на Марти от Карнобат, който се нуждае от лечение в Сърбия. Според Светлозара Савова обаче парите за операцията ще бъдат събрани
„Почувствах се много зле, защото се надявах на тези средства. Това е помощ за моето дете“, сподели жената. 

„Досега са събрани около 4000 евро по сметката и вярваме, че ще намерим останалите пари, за да може да се извърши операцията. Трябва да му се направи фибротомия в Сърбия, която трябва да му отпусне сухожилията на краката, за да може Марти да проходи“, добави тя. 

„Не е вярно, че надежда няма. Винаги има“, каза пък Светлозара Савова, която води кампанията на 6-годишно болно дете. 

До средата на октомври трябва да бъде извършена животоспасяващата операция.

„Кампанията се разви изключително бързо в социалните мрежи. Около 40 000 души се отзоваха. Всеки се опитва да помогне с каквото може“, разказва Светлозара.  „Ще засилим кампанията в социалните мрежи и се надяваме да бъдат поставени дарителски кутии не само в Карнобат, но и в другите градове“, добави тя.