Служители на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик установиха трима малолетни извършили серия от вандалски прояви.

В РУ-Пазарджик в рамките на едно денонощие били получени четири сигнала за извършени серия от вандалски прояви на територията на областния град. Неизвестни спукали общо седем гуми на паркирани в различни квартали на града леки автомобили. Собственици на возилата са три жени и един мъж, всичките от Пазарджик.

С разследването незабавно се заели служители от полицейски участък “Изток“, които за по-малко от денонощие органите на реда успели да установят самоличността на извършителите. Станало ясно, че това са трима тийнейджъри на 10 и 11 години, всичките жители на квартал „Изток“. Размерът на щетите нанесени на собствениците на автомобилите са в процес на изясняване.

Спрямо малолетните са образувани преписки, които ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Пазарджик.

Друга непълнолетна извършителка на кражба е установена от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. В края на август 65-годишен жител на пазарджишкото село Мирянци подал жалба в РУ-Пазарджик. Той информирал органите на реда, че от фермата му в селото била извършена кражба на сумата от 750 лева. В разследването на случая се заели служители на сектор „Криминална полиция“, които след почти едномесечно разследване влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 16-годишно момиче от пазарджишкото село Синитово. И по този случай е образувана преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата.