МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на таксиметровия шофьор,който почина след побой в София.  Близък на починалия разказа, че Христо Йорданов е семеен и има три деца. 

По случая е задържан млад мъж с криминални регистрации. 

Това 23-годишният Йосиф Иззе, който е откаран в "Пирогов" - той е пострадал при сбиването. Има данни, че в момента на спречкването на място са присъствали приятели на таксиметровия шофьор, които са се нахвърлили да бият 23-годишния мъж.

Според разследващите 19-годишна тийнейджърка е шофирала автомобил в еднопосочна улица в района на ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар", а водачът на такси в този момент я засича, след като влиза неправилно в насрещното и я блъска. Момчето, което е пътувало с момичето, се ядосало, излязло от колата и именно тогава започвало спречкването с таксиметровия шофьор

Мъжът е получил инфаркт 30 минути след физическата саморазправа с младежа. При разследването ще се изяснява колко човека са нападнали таксиметровия водач. 

Роми смляха от бой момче, шофьор почина СНИМКИ

Полицията разследва и дали в сбиването не са се намесили и други хора. Според близките на водача на таксито той е бил нападнат от няколко човека. Те поискаха и максимална присъда:

 Един от първите пристигнали на мястото на инцидента беше братът на починалия водач.

"Брат ми звънна и само чух "Брат, бият ме". Не можеше да говори по телефона. Изтичах до тук да видя какво става. Видях го в колата целия жълт. Докато отида до него брат ми припадна и си глътна езика. С какво са го били, как са го били - не мога да ви кажа", разказва той.

Говорят свидетели на трагедията със загинал шофьор в София ВИДЕО


"Ако излезе, ще му стъжним живота. Всичките тука, цялата рода".

Полицията работи и по втора версия. Дали задържаният не е нападнат и удрян от познати на починалия водач. По случая има и образувано досъдебно производство. Заради инцидента снощи близки на починалия шофьор протестираха за кратко пред 3-то РПУ в София, както и на бул."Тодор Александров".