Поредица специализирани полицейски операции са планирани и протичат на територията на тринадесетте районни управления на пловдивската дирекция на МВР.

Действията са част от мерките, разпоредени от главния секретар на МВР за осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на населените места, опазване на обществения ред и предотвратяване на закононарушенията.

Акцент е поставен и върху престъпленията, свързани с изборните права на гражданите и евентуални съмнения за купуване на гласове

.Обект на проверките са магазини, заведения, заложни къщи, търговци, които предлагат дърва за огрев, частни адреси. Извършва се и контрол на лица от криминалния контингент, както и на сигнали за употреба и разпространение на наркотици и  нерегламентирана продажба на акцизни стоки.

Отвеждат с белезници в ареста сириеца, въртял канала за трафик на мигранти СНИМКИ

В рамките на вчерашния ден такава спецакция е проведена от служители на районните управления в Асеновград, Карлово и Труд. Общо са проверени 258 лица, 167 МПС, 35 търговски обекти.

По Закона за движение по пътищата са съставени 15 акта и 83 глоби с фиш. В карловския и асеновградския регион са установени и 13 нарушения по законите за гражданската регистрация и българските лични документи, за които също е взето административно отношение.

В Деня без жертви на пътя: МВР с мащабна акция

За открити малки количества цигари и тютюн без акцизен бандерол на два частни адреса в Асеновград, в районното управление са започнати предварителни проверки за престъпление по чл. 234 от НК.