По повод разпространеното видео в социалните мрежи, от което се вижда как мъж се намира в стая на къща в село Скутаре, докато собственикът спи и което GlasNews публикува, от пресцентъра на МВР предоставиха следната информация:

Сигнал за случилото се не е бил получаван в РУ-Труд и служителите са се самосезирали след публикациите в социалната мрежа. В хода на проверката са изяснени времето – около 3 ч. в неделя, конкретният адрес и неговия собственик, от когото са снети обяснения. Също така са иззети материали от записите на камерите.

При организираните бързи оперативни и издирвателни действия мъжът от кадрите днес е задържан за срок до 24 часа. Той е на 32 години от чирпанско село, с криминалистични регистрации и осъждан за кражби. Допълнително, с активното съдействие на колегите си от РУ-Чирпан, разследващите са задържали още четирима мъже, чиято съпричастност за посегателства на територията на Община Марица се изяснява.

За случая е сезирана районната прокуратура и в утрешния ден предстои събраните материали от предварителната проверка да бъдат докладвани за вземане на отношение по компетентност.

Нагъл крадец се промъкна в дома на жена в Пловдивско! Вижте го ВИДЕО

Припомняме, действията на престъпника бяха запечатани на видео, от което се вижда как крадецът рови, а размърдването на спящата жена го подплашва и той напуска помещението. Кметът на Скутаре се обърна към жителите на селото:

„Уважаеми жители на с. Скутаре,

С правомощията си на длъжностно лице, бих желал да отправя апел към всички вас да бъдите внимателни и да предприемете мерки по отношение опазването на домовете си! Благодарение на запис от видеокамера в дома на наш жител, е установен опит за кражба, посочен в приложеното видео! Пазете се!!!"