Преди минути убиецът от Ботевград е намерен мъртъв. Това съобщи в ефирa на на Нова телевизия водещият Богомил Грозев. Повече информация към момента не се съобщава.

Припомняме, че вчера цяла България бе потресена от поредното жестоко убийство. 37-годишната Камелия Минева бе убита от мъжа й, който непосредствено след това избяга.

Заради това целият град бе заварден от полиция.

„Полицаите са заградили целия град и проверяват всеки. Дори нашият екип, който късно снощи отиде в града, каза, че са проверени. Полицаите дори проверили багажника им на влизане в града“, сподели в ранни зори водещият на Нова телевизия Виктор Николаев пред колегите му Богомил Грозев и Аделина Радева.

 

 

 

Късно снощи пък стана ясно, че по случая с убитата 37-годишна Камелия Минева от Ботевград е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателни кодекс – за умишлено убийство. Процесуално-следствените действия ще продължиха и през нощта, и през днешния ден. Това съобщи късно снощи на пресконференция тази вечер окръжният прокурор Наталия Николова. 

След сигнала за жена в безпомощно състояние в ЖК „Васил Левски“, подаден към 17.30 часа, на място незабавно е изпратен полицейски патрул. Установена и смъртта на жената. Веднага са изградени контролно-пропусквателни пунктове на изходите и входовете на града с цел недопускане бягството на извършителя. Към момента има предполагаем извършител. Установен е автомобилът, с който той се е оттеглил. Текат активни оперативно-издирвателни дейности с цел неговото откриване. Това каза пред медиите Юри Николов – зам.-директор на ОДМВР – София. 

 

 

 

Между предполагаемия извършител и жертвата явно е възникнало някакво пререкание, но това е в процес на уточняване. Разпитите на свидетели продължават, стана ясно на пресконференция. 

„Не мога да дам допълнителни подробности преди да разберем какво казват всички свидетели и съответно какво ще се установи при самия оглед“, обясни окръжният прокурор, цитиран от botevgrad.com. 

 

 

 

На въпрос дали едната дъщеря на жертвата е станала свидетел на убийството, Наталия Николова отговори, че няма данни детето да е било там.  

„Причината за смъртта на младата жена ще стане известна след аутопсията. Не се ангажирам с точна причина за смъртта преди съдебно-медицинската експертиза да даде заключение, което  ще стане в утрешния ден“, каза още окръжният прокурор. 

Предполагаемият извършител има криминални прояви, но зам.-директорът на ОД МВР – София отказа да даде повече информация по този въпрос с мотива, че „това е по делото“. 

Полицията няма данни лицето да е въоръжено. Марката и моделът на колата, с която то се е оттеглило от местопрестъплението, са установени, съобщи Юри Николов. 

„В района на местопрестъплението има камери за видеонаблюдение и записите от тях са иззети“, информира още той.