Обновена: Задържаха сочения за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора - Георги Николаев рано тази сутрин.

Според адвоката информацията, че обвиняемият се е опитвал да избяга и да напусне Стара Загора не е истина. „Снощи получихме призовки, донесоха ги в 1 ч. Задържан е, след като е пътувал да се яви в районното”, поясни Димитров. И допълни: „Категорично отрича да има каквото и да е било участие”.

 

Избягал ли е насилникът Георги Николаев, който обезобрази 18-годишно момиче с макетно ножче и обръсна главата ѝ? Подобна информация се разпространява в социалната мрежа Facebook.

Ютюбърът Станислав Цанов разпространи публикация, в която пише, че въпросният е избягал.

 "Точно като взели показания и решили да го задържат се разбира, че **** избягал! Няма го. Информацията е от майката.

(е, нормално - имал е 30 дни за подготовка) Уау! Чудо или случайност е това?", твърди Цанов.
 
Към момента официално потвърждение на думите му няма.
 
Бруталната агресия над 18-годишно момиче, извършена от нейния приятел, потресе България. 26-годишен бе обвинен в това, че е нарязъл цялото тяло на младата жена с макетен нож. Нанесените рани по ръцете, краката и гърдите са близо 400.
 
 За зверството се разбра преди дни, но се е случило в края на месец юни.  Насилникът е задържан, а само след 72 часа - пуснат. Вече месец след престъплението обаче, младата жена носи душевните и физически травми. Тя не се среща с никого и само мълчи. Случаят провокира огромно обществено възмущение, а  близките на момичето настояват за справедливост, за да спрат да живеят в страх.
 

Показаха снимки на жестоките наранявания на обезобразеното момиче 18+

Окръжният съдия по въззивното частно наказатателно дело е Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора. Тя е намерила причиненото обезобразяване на момичето за "лека телесна повреда“.

Предполагаемият извършител е нейният 26-годишен приятел, който е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода.

След бурната обществена и политическа реакция - прокуратурата в Стара Загора отново се задейства по случая с нарязаното с макетно ножче младо момиче.

Със заповед на административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г.

Поправителен: Наредиха нова съдебномедицинска експертиза на обезобразеното момиче

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието. С оглед на това е създаден екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, които да предприемат действия по ускоряване на разследването.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието.

В няколко големи града в страната се организират шествия, за да подкрепят обезбразеното от насилника  момиче. Шествие ще има в в Стара Загора, София, Пловдив, Велико Търново,  Русе, Варна и Бургас.

Насилникът Георги за момичето, което обезобрази: Тя е една наркоманка, която ревнува

 

Вълна от недоволство срещу "патриота", нарязал момиче с нож СНИМКА

Насилникът Георги изтри всичките си снимки от Инстаграм

Насилникът Георги за момичето, което обезобрази: Тя е една наркоманка, която ревнува