Опитът за убийство на 17-годишното момиче потресе жителите на Цар Калоян.

Оказва, че 25-годишният рецидивист, който снощи бе задържан, е малтретирал жертвата и се опитал да я запали.

Хванаха рецидивиста, насилил и подпалил 17-годишно момиче

Момичето е било закарано в много тежко състояние в русенска болница.

По думите на Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето са били готови да го линчуват.

Младежът е лежал два пъти в затвора, като последния път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаване на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко. Според окръжния прокурор на Разград - раните й са почти несъвместими с живота.

17-годишна се бори за живот, след нападение от рецидивист, който я подпалил

А хората в града са категорични, върне ли се Ниязи, ще го линчуват.

"Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи", сподели пред Нова тв дядото на жертвата, а и на извършителя.

Ето го Ниязи, насилил и подпалил младо момиче. Виждали ли сте го? СНИМКА

Жители на селото споделят, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Очаква се днес да бъде издадено прокурорско постановление за задържането му за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор, без право на замяна.