Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Васко Н. за грабежа в пощата в пловдивксото село Катуница.

Припомняме, че 34-годишният мъж влязъл в пощенския клон в селото. Той произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две жени. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лева, след което Васко напуснал офейкал. Няма пострадали хора.

Въоръжен мъж обра пощата в Катуница!

По-късно цялата сума е била открита от полицейските служители при мъжа, който се укрива в изоставена къща. Васко бе открит мъртвопиян от органите на реда. Заради алкохола и неадекватността на мъжа на разследващите се наложило да изчакат близо 20 часа, за да го разпитат и да го запознаят с правата му.

В крайна сметка обвиняемият е направил самопризнания за деянието, както и за извършена кражба по друго досъдебно производство, наблюдавано от РП-Пловдив. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре, 11 февруари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в Районен съд-Асеновград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  

Арестуваха мъжа, ограбил пощата в Катуница! Пистолетът - хвърлен в Чая

Крадецът от Катуница заловен мъртвопиян, още не е изтрезнял!