Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж, извършил хулигански действия и противозаконно попречил на органи на властта да изпълнят задълженията си.

На 08.10.2022 г. около 06,00 часа по Софийския околовръстен път, обвиняемият А.Л. шофирал лек автомобил, марка „Пежо“, когато попречил на полицаи да изпълнят служебните си задължения, като не спрял на подадени звукови и светлинни знаци да спре и избутал полицейски автомобил, като по този начин попречил на служителите на МВР да му извършат проверка.

С управлявания от него автомобил А.Л. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред от тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ до гр. София, на кръстовището на бул. „Ломско шосе“ и бул. „Бели Дунав“, като е шофирал с висока скорост, нарушил правилата за движение по пътища, така създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и реализирал ПТП с полицейски автомобил.

Роми смляха от бой момче, шофьор почина СНИМКИ

Деянието се отличава с изключителна дързост, защото е извършено в продължителен период от време, въпреки преследването на обвиняемия от множество полицейски автомобили.

В хода на разследването А.Л. е привлечен като обвиняем за извършени престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. При събиране на други доказателства спрямо А.Л. е възможно да бъдат повдигнати и други обвинения за други извършени престъпления.

Полицаи гониха мигранти от Пловдив по "Тракия", хванаха ги в София

А.Л. е осъждан. Предвид възможността да се укрие и да извърши престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часa.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.