Ромки предлагат „ценни“ монети в София. Вчера ви разказахме за познатата за мнозина схема за лесни пари. В нея главна роля има жена, която издебва хора из улици, и им предлага стари монети, които открила докато чистила домове. С екипът ни се свърза още един потърпевш, само ден след като друг мъж беше заблуден.

Внимавайте! Стара измамна схема налази София

Явор Станимиров разказа пред GlasNews.bg, че преди три дни жена от ромски произход го пресреща до 118 ОУ в квартал „Младост“ 1. Тя показала на мъжа монета от 1881 година, след като я открила между книги. Разбира се, чистила в дома на вероятно несъществуващ господин. След това започва и пазаренето.

„Видях монетата и ми стана интересно. Беше от по-големите – с радиус 3,9 сантиметра. Купих я за 10 лева,“ разказа Явор.

Малко след това жената вади класьор с още монети.

„Предложи ми класьора за 80 лв., стигнахме до 30, но накрая се усъмних и не ги взех. Тръгна си ядосана, вероятно защото не ги взех“ допълва той.

Оказва се, че съвсем наблизо, мъж от същия произход, я чака. Двамата започнали да се карат предполагаемо за неуспешната сделка.

Това е втори случай по схемата с монети за седмица. Призоваваме гражданите да бъдат внимателни с търговията с непознати по улиците. Надяваме се и отговорните да проследят случая.

Ето и закупената срещу 10 лева монета: