Да видиш детето си красиво, елегантно и щастливо, е мечта за всеки родител. Обикновено абитуриентските трепети са съпътствани с много радостни преживявания и надежди за тези, чийто "истински" живот започва тепърва. Невинаги обаче празничната суматоха е толкова безметежна - понякога "истинският" живот те връхлита по-бързо, отколкото си се надявал.

Такъв е случаят със Сребрина Вулджева от столичния квартал Люлин, която в деня на абитуриетския бал на дъщеря си беше брутално обрана. Ето какво разказа жената във Facebook:

"Около 17:00 - 17:30 ми откраднаха дамската чанта от една от пейките срещу църквата до Бъфало. Били са 4-5-ма и са искали огънче от майка ми. Моля, ако някой забележи изхвърлена около кофите малка черна, кожена чанта да се свърже с мен. Блокирала съм картите. Дъщеря ми е абитуриентка. Майната му. Отивам да празнувам! Обявени са за откраднати. Ще съм благодарна, ако някой я намери и я предаде в 9-то районно."

Разбира се, без да уточнява това в поста си, в чантата на столичанката освен документи е имало и пари. Но това, което е особено тъжно според жената, е друго:

"Всичко беше вътре. Здраве да е! Жалкото е, че никой не си дава сметка подобно своеволие и посягане на чуждото в такъв момент какво е коствало на един родител, за да види усмивката на лицата на децата си. Въпреки всичко съм щастлива!"

Апелираме към всички, живеещи в квартала, ако имат информация кои са крадците, да се обадят на 112.