Отровиха малко домашно кученце в пазарджишкото село Овчеполци. За това сигнализира стопанката на животинчето.

По думите ѝ, само преди дни тя е прибрала в двора си куче, което осиновила преди дни. То, заедно с няколко други, били открити в чувал. Решава да се грижи за него докато някой не решава да го отрови.

Жената допълва, че действието е станало в двора на дома ѝ. Споделя още, че само преди дни другото им куче е било отровено. За щастие при първия случай четириногото е спасено.

За момента не е ясно кой стой зад престъплението.

„Здравейте! Първо искам да се извиня за неприятната гледка, на която ще се наложи да се натъкнете, но наистина не знам как да постъпя и към кого да се обърна, а вярвам, че е време да се спре с това издивателство над така безпомощните животинки.

Пиша този пост повлияна от едно неприятно събитие, което се наложи да изживеем преди малко за пореден път. Става въпрос за с. ОВЧЕПОЛЦИ, общ. Пазарджик.

На снимката е нашето кученце, Бери! Осиновихме го, след като беше открит изоставен заедно с още няколко кучета в чувал. С голяма любов се грижехме за него, за да успее да оцееле, тъй като, когато го осиновихме беше много мъничък. Той стана любимец на всички, но ето, че се намери някой, когото дори не бих могла да нарека човек, който да го отрови В ДВОРА НИ.

В случая не само той е жертва, тъй като преди няколко дни открихме другото ни кученце (ОТНОВО В ДВОРА НИ) отровено, но за щастие то имаше късмета да оцелее, заради предприетите незабавни мерки. Вероятно Бери нямаше този късмет заради размерите и възрастта си. В същия ден се натъкнахме на още едно отровено куче, като за разлика от нашите, то обикаляше по улицата.

Целя да дам гласност на това, тъй като е доста често срещано, случва се за пореден път. Недопустимо е някой на обикаля и да хвърля отрова, тъй като освен животни, има и малки деца, а е немислимо какво би се случило, ако някое детенце погълне нещо такова.

Сега ние ще живеем в постоянен страх. Хората отглеждат с години своите домашни любимци, за да дойде някой безразсъден човек, който за миг да им ги отнеме. ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ!, написа Мая Кордева.