Млада жена и майка е попаднала в страховита ситуация, и то в собствения си дом. Случката е от град Пещера. Жена била сама с 2-годишната си дъщеричка, когато в двора на къщата ѝ влиза непознат. Действието се развило посред бял ден. Мъжът бил пиян. Крещял и ритал домашните ѝ кучета. Майката подала сигнал на 112, откъдето я уверяват, че ще изпратят патрул, което за нейна изненада така и не се случва.

„Искам да изкажа огромното си възмущение от РУ Пещера, и да попитам, към кого трябва да се обърна в следната ситуация. Днес следобед в 15:15 влиза в къщи (в двора) мъж във видимо нетрезво състояние и започва да крещи по кучетата ми. След което се върна, ритайки входната врата силно и започна да рита кучетата. Следователно аз съм сама жена в къщата с 2-годишната ми дъщеря, която спеше и се събуди изплашена. Подавам сигнал на 112, при което ми казват, че ще изпратят патрул и патрул така и не дойде. На кого мога да разчитам в тази ситуация?,“ написа Васка М.

„Те докато дойдат, вие сте бита, из-на (не мога да изпиша тази отвратителна дума) и убита, това можеше да се случи, това е факт, те не дойдоха, и на кой може да разчитате, на един пистолет и още по-добре на една пушка, и тогава да дойде, какъв кеф да му стреляш по краката!,“ коментира мъж.

„Заключете си вратата, аз така правя. С риска да Ви обидя, което никак не е така, ще Ви кажа че полицията не е слънце да огрее на всякъде. Съжалявам за случилото се,“ пиеш друга майка.

„Реалността сега иска, всеки да има оръжие в къщата! И да вярно е, че не всякога можем да разчитаме на полицията.“

„Щом на полицията не можете да разчитате в такъв момент!? Нямам думи!“