Пловдивчанин сигнализира, че е бил блъснат от прокурор, който е бил под влиянието на алкохол.

По думите му прокурорът от Районната прокуратура е бил "видимо пиян", а органите на реда не са обработили произшествието по най-правилния начин умишлено - заради служебното положение на шофьора.

Потърпевшият водач - Тодор Чолаков, посочва, че е имало "консултации" между служителя на КАТ и прокурора преди пробата с дрегера.

Вижте цялата му публикация:

"Така днес ми се случи следната случка. Господин Евгений Владимиров Милев тръгва да паркира назад и ме удря без да ме види, макар че яко натисках клаксона. Излизайки от автомобила видимо пиян ми предлага да направим протокол и по живо и здраво. Отказах му и казах ,че ще викна КАТ! След като чу, че ще викам КАТ, буквално изчезна. Появи след 10 минути, заедно с патрулката на КАТ. След като спряха господата от КАТ, първите им думи бяха: защо не си направите един протокол и това е. Аз им отговорих, че водача е видимо пиян и мирише на алкохол.

Така първи застанах зз за проба срещу задната камера на автомобила на КАТ. Следва интересната част, след лека консултация с Г-Н катаджията и говорене на ушенце, катаджията застана с гръб пред камерата и човека духна един път на дрегера за 2,3 секунди, след втората консултация с катаджията, духа втори път буквално за секунда, две. Резултат 0.39! Всеки който са го пробвали за алкохол знае че трябва яко духане, иначе ти пишат положителна проба! Така лед като видях това, изпаднах в голям смях.

Звъннах на адвокатката, която ме посъветва да звънна на 112 и да обясня всичко, защото там се записва всичко. След няколко връзки с 112, решиха да изпратят втори патрул, но не от КАТ, а от 4 РПУ. В този момент господата от КАТ пишат протокола, а на господина му казаха да се върне в автомобила на топло ЦИРК.

Така всичко е готово с протокола и КАТ ни дават по един на двамата. В този момент идва патрулката от 4 РПУ. След като видяха това, господата от КАТ му казаха на господина да тръгва веднага. Дойдоха хората, но беше късно! Аз лично вярвам на 4 РПУ, защото са ми помагали и са ми намирали откраднати вещи. В този момент нямаше какво да направят. Така, взимам вкъщи този протокол и се чудя защо беше всичко това! Цъкам в нета Евгений Владимиров Милев и хооооп, каква изненада. Човекът е известен пловдивски прокурор, майкооо. Аз не вярвам на това 0.39 след 2 секунди духане и след няколко опита", разказва Чолаков.

В неделя TrafficNews се свърза с потърпевшия, който заяви, че в понеделник ще пусне жалба за случилото се в полицията и в прокуратурата. Чолаков обаче не е изпълнил ангажимента си, което възпрепятства съответните институции да направят проверка. 

"Към настоящия момент в Районна прокуратура гр.Пловдив не е постъпвал сигнал от Тодор Чолаков или друго лице, касаещ пътнотранспортно произшествие с участието на прокурор ***. Подобна информация не е постъпвала и от ОДМВР гр. Пловдив. 

Районна прокуратура гр. Пловдив не разполага с информация за случая.", е отговорът , който получихме от прокуратурата. 

Като отговорна обществена медия, смятаме че гражданите трябва да търсят правата си през съответните институции. Бихме дали гласност на случая в пълен обем, ако пловдивчанинът, предяви претенциите си по законовия ред. Но няма как социалните мрежи и медиите да бъдат превръщани в бухалки, без потърпевшият да носи отговорност за своите думи.