Полицайката от I РУ Симона Радева е оказала помощ на Георги Семерджиев, като е участвала в подсигуряването на стълба, с която той да се прибере в дома си.

Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, който постанови постоянен арест за обвинения за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. Доказателствата бяха съобщени в съдебната зала от прокуратурата.

Полицайката Радева: На мен съвестта ми е чиста, ще си сърбате попарата!

Все още не обявени официално каква точно е била ролята на полицай Радева във фаталната нощ и какви са били отношенията й с Георги Семерджиев. И дали тя е била с него в автомобила му или само му е помогнала в укриването. Знае се, че тя е била на разпит, но към момента няма повече данни. Самата тя заяви малко след катастрофата, че съвестта й е чиста.

В петък прокуратурата обяви, че е установила данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Георги Семерджиев, както и за търговия с влияние. Конкретни имена обаче не бяха посочени.

Самият Семерджиев заяви в събота пред съда, че е бил отвлечен и не помни нищо. Събудил се в дома си, след това бил арестуван от нахлулите в дома му полицаи.

По-малко от час след началото на заседанието се наложи да бъде дадена почивка след като обвиняемият заяви, че не се чувства добре и иска да бъде отведен в болница.

"Не съм виновен за нищо, искам домашен арест", заяви Георги Семерджиев.

Адвокатът му Мирослав Христов посочи, че за първи път чува, че клиентът му е бил отвлечен. По думите му Семерджиев няма спомен за нищо. "Той не можеше да говори, когато го задържаха", каза Христов.

От обвинението бяха категорични, че едната маратонка на Семереджиев е намерена в колата му, а другата - в дома му. Свидели са дали показания, че той се явил в автомивката си след инцидента само с една обувка.

Експертизата пък е показвала, че по скоростния лост и вратата на колата има единствено негови следи.

Съдът реши какво ще се случи със Семерджиев

Съдът решава да остави ли Семерджиев в ареста

Какви бяха първите думи на Георги Семерджиев пред съда

Започна заседанието в съда срещу Семерджиев - агресивен е, има засилена охрана