Полицаи откриха още шестима незаконни мигранти в Любимец, част от групата сирийци, която служителите на хасковската дирекция на МВР разкриха преди два дни, съобщиха от Регионалния пресцентър на Областната дирекция на МВР.

Три патрулки преследваха трафикант на мигранти

От полицията припомнят случая, при който на магистрала "Марица" криминалисти от контролен пункт подадоха сигнал за проверка на лек автомобил. Водачът му обаче продължи пътя си и бе следван от полицейски автомобили до старозагорското село Средец, където колата самокатастрофира. В нея бяха установени 10 сирийци и техният трафикант - 22-годишен водач от кърджалийското село Миладиново.

В хода на работата с тях се е изяснило, че останалата част от групата - още шестима нелегални, са настанени в необитаеми пристройки към къща в Любимец. Мъжете, самоопределили се като сирийци, са на възраст между 19 г. и 55 г. и са настанени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци към МВР в Любимец. Образувани са бързи производства. Акциите за нелегален превоз на мигранти, влезли незаконно в страната ни продължават, допълват от полицията.