МВР издирва сина на Софи Маринова Лоренцо, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти край Бургас. Следа от 20-годишното момче, което се пробва като фолк певец и актьор, обаче няма.

Според Флагман.бг. Лоренцо се издирва заради твърденията на 21-годишния арестант Иван С., който бе задържан в петък да прекарва група бежанци край Русокастро.

Пред разследващите, Иван твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.

Иван С. твърди, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София.

Иван качил нелегалните, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничните служители.

21-годишният общ работник в строителството от София обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан, че пратен като пушено месо – неподготвен и подведен.

МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжа й Гринго не давали обяснения къде е 20-годишният младеж. Телефонът му също не отговарял.

Пиарът на Софи Маринова каза за GlasNews, че разбират за този случай от медиите. "Това за първи път го чуваме", са точните му думи.

Междувременно е изискана разпечатка, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван С. Извършват се и друг тип процесуални действия, които засега разследващите искат да запазят в тайна. Целта е да се изясни дали са истина твърденията на арестанта Иван, или той иска да натопи сина на Софи Маринова.

Защитата на Иван С. е поверена на един от добрите бургаски адвокати – упълномощен, а не служебен, който ще го представлява в понеделник на мярката за неотклонение. Кой е платил хонорара му – остава загадка.

Очаквайте подробности!