Полицията в Пловдив даде още подробности за ареста на дрогирания шофьор, забил колата си в местния КАТ.

„Получихме сигнал за лице, което е в неадекватно състояние и има странно поведение. При извършените справки колегите в отдел „Регистрация” установяват, че мъжът е с отнета шофьорска книжка. Позоционирахме се на ул. „Напредък”. Знаехме номера на автомобила. Изчакахме около 10 минути, за да мине шофьорът оттам. Тръгнах да го спирам с палка, но той спря на около 15 метра.

Отвори си багажника, започна да се прави, че рови нещо. Придвижих се и му поисках документите. Започна да се държи нервно. Влезе в колата. Прецених, че ще е добре да му извадя ключовете от колата, за да не стане беля. В момента, в който исках да отворя вратата, той се заключи вътре и колата мина през краката ми на заден ход. Отзад имаше автобус и затова нямаше как да мине, даде отново първа скорост и тръгна към нас.

Сви във входа, в който излезе, последваха бесни обиколки. На задния вход се блъсна в колона. Затворихме изхода. Хората избягаха по тротоарите иначе можеше да има фатални последици. Извадих оръжие, след като тръгна срещу нас с автомобила. Вариант беше да стрелям в гумите му. Но имаше над 50 души и затова не използвах оръжие”, разказа младши инспектор Николай Фурненски.

По думите на мл. инсп. Ангел Гьондров мъжът е казал, че е на антидепресанти и вероятно затова е дал положителна проба за наркотици. Поискал кръвна проба. Затова органите на реда го откарали в УМБАЛ „Св. Георги”. След това е бил арестуван.

Полицаите споделиха, че хората в района много се уплашили. След залавянето на мъжа, те аплодирали униформените, предава nova.