Рецидивист задигна портмоне със 70 лв. на възрастна жена. Нападението е станало посред бял ден в събота пред жилищната кооперация на пенсионерката.

Това е поредната жертва на 28-годишния мъж, нападал и обирал възрастни жени. Тя е на 71 години и е от Горна Оряховица.

"Много се уплаших. Какви ли не лекарства не пих, за да смъкна кръвното. Цяла нощ кошмари и не мога да дойда на себе си", разказа потърпевшата пред Нова тв.

Жената била до магазина за покупки. По всяка вероятност е проследена от мъжа, тъй като преди това е теглила пари от банкомат. Нападателят е действал бързо и изненадващо.

"Когато той дойде го попитах на кой етаж е и ще ползва ли асансьор. И той смотолеви нещо. И се наведе, дръпна, бутна ме, подхлъзнах се и паднах. По рамото имам някаква подутина и синина, защото съм се натъртила. Той избяга веднага. Като хала. За състезател е този човек", сподели още тя.

Обраната и съборена пенсионерка звъни в полицията. След два часа рецидивистът е задържан на жп гарата в Горна Оряховица. Намерен е и откраднатият портфейл с лични документи и пари.

Задържаният е добре познат на полицията - мъж от русенското село Дряновец, но живее в Плевен. Осъждан е неколкократно за кражби и грабежи.