Полицаите задържаха крадец, опитал да избяга от полицейска проверка, вследствие на което се блъснал в стълб с автомобила си.

Возилото било крадено и с откачени табели, а екшъна се разиграл край Елин Пелин.

В 5 сутринта патрул забелязал движещ се лек автомобил без регистрационни табели. Въпреки подадения към водача звуков и светлинен сигнал за спиране, той продължил движението си. В опита си да избяга, мъжът ударил колата в стълб.

Последвала полицейска проверка, при която е установена самоличността му – 39-годишен. Тестът му с техническо средство дал положителна проба за употреба на алкохол.

При огледа на място, в багажника на автомобила униформените открили два топа ел. проводници с дължина 230 метра, за които нарушителят твърдял, че е намерил, както и ръкавици и клещи.

Автомобилът и откритото в него са иззети по образуваното бързо производство, а мъжът – задържан в ареста за 24 часа.

Междувременно, към 8 часа, в РУ - Елин Пелин постъпил сигнал от собственик на фирма от село Мусачево за кражба на кабели от складово помещение.

В резултат на оперативните и процесуални действия е изяснено, че извършител на посегателството е именно 39-годишният. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна