Публикуваха кадри, на които се вижда как турските сили за сигурност залавят заподозрян, за когото се смята, че стои зад смъртоносния взрив на истанбулския булевард "Истиклял".

​​Полицейските екипи в Истанбул идентифицираха заподозряната жена въз основа на външния ѝ вид, установен чрез снимки, заснети от охранителни камери в близост до мястото на експлозията, при която загинаха шестима души, а 81 бяха ранени на оживена пешеходна улица.

Заподозреният за експлозията в Истанбул е задържан

Припомняме, че според турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу, цитиран от агенция "Анадолу", отговорна за нападението е терористичната организация ПКК. Тя води въоръжена борба срещу турското правителство от средата на 80-те години на миналия век и многократно е била обвинявана за кървави нападения на турска територия.

"Според последните разследвания смятаме, че става дума за терористичен акт, извършен на това кръстовище в резултат на взривяване на бомба от нападател, за когото смятаме, че е жена", заяви Фуат Октай, вицепрезидент на Турция.

В понеделник полицията в Истанбул съобщи, че е задържала 46 души във връзка с експлозията, включително сирийката Ахлам Албашир, за която се предполага, че е поставила бомбата.

При първоначалния разпит жената казала, че била обучена от кюрдски бойци в Сирия и е влязла в Турция през северозападния сирийски регион Африн, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Турски депутат с трагична новина за взрива в Истанбул

Няма данни за пострадали българи в Истанбул