Служителката от община Дупница, която е издала смъртния акт на Ангел Христов, е разпитана, съобщи "24 часа".

При съмнителни обстоятелства, издирвания повече от 10 г. от Интерпол, Христов почина от инфаркт. Не е ясно кога и как се е върнал в България, нито пък къде е починал, защото информациите са противоречиви.

"Доколкото разбрах, смъртният акт е издаден от наша служителка в събота, но всъщност какво значение има точно денят и часът на издаването. Няма как да се издаде смъртен акт без съобщение за смърт, издадено медицинско лице и се носи от близък на починалия или от погребална агенция. Утре ще проверя подробно случая, стига документите да не са иззети от разследващите", каза кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Вчера е издаден смъртен акт на Ангел Христов

Днес служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че засега единствената сигурна и потвърдена информация е, че това е трупът на Ангел Христов. А кога и как е влязъл, няма категорична информация.

Министърът посочи още, че близките на Христов дават противоречиви сведения за това кога и как е влязъл на територията на страната и затова се проверяват всички възможности. „Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап, така че за нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта“, допълни министър Демерджиев.

„Полагаме усилия да видим дали на територията на страната се намира и другият т. нар. брат Галев - Пламен Галев, така че всичко необходимо се прави в тази посока“, каза министърът и е категоричен, че Ангел Христов не е влязъл в страната с документ за собствената си самоличност.

Ангел Христов може да е вкаран мъртъв в България

Коментира също, че има издаден смъртен акт на лицето и ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания. Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта. "За мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди", допълни министърът.

Ангел от братя Галеви е получил инфаркт от емоцията при срещата си с близките