Нови подробности за ужаса с убити кучета край село Айдемир. Един от мъжете, заподозряни за случая, е духовник от манастир. Припомняме, че разследването по случая започна в неделя след подаден сигнал на тел. 112. Мъж влачел с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Установена е самоличността на извършителя, но той не бил открит на адреса му в селото. Вечерта зоозащитници сигнализирали в полицията за открити в дере в местността „Кълнежа“ трупове на възрастно куче и на осем малки животни, вързани в чувал.

"Причината е, че кучето, майката, е изяла едно яйце от кокошките на манастира. Да се надяваме, че ще има справедливост някаква, този път наистина“, заяви природозащитникът Даниела Найденова.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от районната прокуратура – Силистра, и се разследва съпричастността на още едно лице към конкретния случай. С досегашните данни, с които разполагаме, може би в качеството на подбудител или помагач, това ще се установи в хода на разследването“, съобщи Теодор Желев, говорител на Окръжна прокуратура-Силистра, цитират от bTV.

Задържаха мъж, влачил с електрически скутер вързано с въже куче

„Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво становище, а в утрешния ден свикваме епархийския съвет да извикаме отец Терапонтий, да се помъчим да стигнем до истината по нашите си пътища“, каза Негово високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков.