"Баба му го отгледа от парче месо, а той я умъртви по такъв жесток начин с метален чук". Така  жители на Браниполе коментират убийството на 84-годишната бивша учителка Митра Сиракова, извършено нейния внук.

Жената не е създавала проблеми. Не така обаче разказват те за внука й, с когото пенсионерката живеела на първия етаж от къщата.

 "Редовно имаше скандали у тях. Поне веднъж в месеца идваше полиция", обясни Елена Славова, която живее точно до Сиракови. По думите й всички в дома пиели - и Христо, и майка му Лиляна, по-малката му сестра Мирена.

Според съседите това била причината за скандалите, на които често били свидетели. Именно злоупотребата с алкохол подтикнала Христо към зверството, пише "24 часа".

Славова разказа, че допреди 2 месеца младият мъж лежал в Центъра за психично здраве в Пловдив. Това не му било за първи път. Комшиите се страхуват, ако младият мъж бъде оставен на свобода.

28-годишен уби с чук баба си в Браниполе*

Друг комшия - Тоско Зъбънов, разказва, че приживе баба Митра често го молила да се обажда на 112 заради скандалите, които вдигал внукът й. "Звъняхме на полицията, на Бърза помощ, какво да правим", казва той.

По думите му хората в селото подозирали, че Христо взимал наркотици. "Аз не съм го виждал неадекватен, но много говорят, че е употребявал", казва съседът.

Бащата на Христо - Николай, починал преди по-малко от година. Той имал гумаджийница в двора си, където и синът работел. След смъртта на родителя, работата поел 28-годишния Сираков.

"Цялото село знае, че има проблем с това момче", каза и кметицата Даниела Стоилова. Тя определи случилото се като трагедия.

Окръжна прокуратура е задържала за 72 часа Сираков, очаква се да внесе искане в съда за постоянен арест.