Млад водач на "БМВ" опита да осуети полицейска проверка, като блъснал неколкократно патрулката. След това успял да избяга и бил обявен за издирване.

Случката се е разиграла в сряда около 14,30 ч. в Прохода на Републиката.

Малко след с. Вонеща вода, полицейски екип на РУ – В. Търново е предприел проверка на паркиран в близост до пътното платно лек автомобил с британска регистрация.

При приближаването на униформените водачът стартирал двигателя и потеглил в посока Гурково.

Той  бил последван от полицейския автомобил, като многократно са му подавани звукови и светлинни сигнали за преустановяване на движението.

Шофьорът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил многократно странично полицейския автомобил, опитвайки се да го измести от пътното платно.

В резултат на това е спукана гума на служебното возило. Незабавно "БМВ""-то е обявено за издирване в цялата страна. От проведените действия по разследването автомобилът е установен изоставен в района сливенското село Крушаре където е Извършен е оглед.

По-късно тази нощ в дома си в Ямбол е установен и 28-годишният водач. По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура.