Водач от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил блъсна баба и 10-годишното й внуче на пешеходна пътека в Кюстендил и избяга. Инцидентът става на обяд на оживената улица „Цар Освободител“ пред погледите на десетки минувачи.

„Бабата и внучето пресичаха на пешеходната пътека. Имаше още един човек. Този просто не спря. Блъсна ги и запраши с мръсна газ, дори не се обърна. До жената имаше локва с кръв. Веднага взехме вода и подадохме сигнал на тел 112“, коментира млада жена, работеща в магазин за дрехи в центъра на града.

Малко по-късно водачът на лекия автомобил е установен в ромския квартал „Изток“. Там и в момента продължават следствените действия и разпитите, като на този етап не е ясно дали шофьорът е имал книжка и дали е употребил алкохол, съобщи Монитор.

„Тримата пострадали са закарани в „Спешен център – Кюстендил за оказване на медицинска помощ. В момента се извършват прегледи и снимки. Към този момент няма опасност за живота им“, коментираха от полицията.

Заради пътния инцидент временно беше отцепено движението по главната улица, а кюстендилци коментираха, че именно там през 2019 година беше убит и Валери Дъбов, а извършител на деянието е 20-годишния Алекс Димитров от клана на Гольовците в Кюстендил. Към този момент Алекс изтърпява 19-годишна присъда за убийство.