"Ето ги машините, с които гласуваме", това написа в личния си фейсбук профил политическият анализатор и продуцент Виктор Димчев. Освен това той пусна и кадър на една от въпросните машини.

Ето какво още пише Димчев (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Пломбата на ЦИК прикрепя горната част от капака им.

Болтчетата вляво (8 на брой) се развиват с отвертка за половин минута. На нито едно от тях, от двете страни, няма пломба.

Отдолу видях обикновен компютър, модел 2016-та, с активна SD карта, wi-fi порт и отключен блутут.

Всичко е подготвено за манипулация.

А вие вярвайте, вярвайте".

Множество коментари се изписват под публикацията. Ето и някои от тях:

"Откакто в секциите има машини, винаги съм се чудела, за каква сигурност става въпрос, след като с очите си се уверих за тези болтчета, още повече след миналогодишния вот, в който следях и екзитполовете на място. Според мен, не може в последния един час вотът да бъде обърнат, миналата година просто си ги откраднаха, като както си пише по учебник, и никой, ама никой, не може да ме убеди в противното!", пише категорична потребителка.

"Аз бях наблюдател и без да разбирам от компютри - забелязах разлика в пломбите отзад и изисках проверка. Дойде някакво момче от техническата проверка и каза, че нямало проблем. Аз реално нямах компетентността да реша прав ли е или не. Но факт - част от компютрите имаха пломби, друга част - не.", казва друга потребителка, която е била наблюдател на миналогодишните избори.