40-годишен мъж е задържан след гонка в София. Случаят е изключително подобен на този с Георги Семерджиев. За щастие този път няма жертви.

Вчера, в следобедните часове, на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Пушкин“, служители от отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР подали сигнал за спиране на водач на л.а. „Фолксваген Артеон“. Мъжът не само не спрял, но и ускорил движението на колата. Незабавно  бил последван от униформените, които го засекли и спрели на метри - в района  на  бул. „България“.  

Установена е самоличността на шофьора – 40-годишен мъж, както и на двамата му спътници – на 30 и 37 години. В хода на предприетата проверка служителите на реда установили, че мъжът е шофирал с изтекъл преди година срок на валидност на свидетелството за управление. При инспекцията в лекия автомобил те открили полицейска лампа и две радиостанции. Извършени са неотложни процесуално-следствени действия. По данни на сектор „Видеонаблюдение“-СДВР автомобилът се е движел с поставена на предното стъкло светлинна сигнализация.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 348, разследването по който продължава под наблюдението на прокуратурата.

Припомняме, че Семерджиев също е шофирал със синя лампа и е имал радиостанция, с която да подслушва органите на реда. А също така няма книжка от много, много време.