Граждани разпространиха снимки, за които се твърди, че показват мястото, на което е бил заровен убитият Димитър Малинов от Цалапица.

"Мястото, където е заровен Митко", пише Иванова Ина. Тя публикува и кадри, на които се вижда изровена земя и строителни отпадъци.

Близки на убития Димитър: Искаме оставки и проверка за немарливостта на МВР

Обвиненият в убийството на Димитър от Стамбилойски Рангел Бизюрев помолил близнаците Валентин и Борислав Динкови да му помогнат да укрие трупа му. Те се съгласили, макар да знаели, че става дума за тежко престъпление. Впоследствие те са донесли и строителни материали от близкото сметище, за да затрупат тялото, стана ясно от думите на наблюдаващият прокурор Димитър Костов.

Единият брат осигурил транспортирането на тялото с автомобил, а другият донесъл кирка и лопата, за да бъде изкопана дупка, в която да бъде положено.

Десетки протестиращи се събраха пред Съдебната палата в Пловдив днес. Това става преди да бъде разгледана мярката за неотклонение на 19-годишните близнаци Борислав  и Валентин Динчеви. Двамата бяха привлечени като обвиняеми за лично укривателство във връзка с жестокото убийство на Димитър.

Колата, с която е похитен Димитър от Цалапица, е на бащата на близнаците