Притеснителен сигнал се появи в Мрежата. Столичанка предупреждава своите съкварталци за крадци, "обикалящи" из квартал "Надежда".

Тя твърди, че апашите проникват в жилища, отключвайки бравите, като задигат намерените пари. Жената допълва, че след кражбата апашите отново заключват опоскания дом.

Дамата обаче не разкрива къде е извършено посегателството, както и дали по случая е подаден сигнал до органите на реда.

"Бъдете бдителни! В квартала ( по-конкретно в 5-та част) обикалят крадци! Отключват си, доста културно си претърсват ( взимат основно пари) и после пак заключват", твърди Александра С.

Европрокуратурата също подхвана Община Бойчиновци

Маскиран крадец нахлу в дома на майка с бебе, издирват го СНИМКА

Докато в коментарите под публикацията някои граждани се чудят как апашите успяват и да отключат, и да заключат,жена споделя своя горчив опит с идентично посегателство. Кражбата обаче била извършена миналата година.

"При нас влязоха миналата година между празниците, излязохме - вечерта са влезли. Отключили са си като пичове, извадили каквото им трябва и то неща сантиментални на детето. Това най-ме е яд. И май си бяха и заключили.

На другия ден мъжът ми се прибра и видя, че има кал по дрехите на стола, бяха се качвали да ровят. Блиндирана врата, заключена и с двете ключалки. Да им стига... Няколко дни преди това звъняха, докато отидем на вратата, вече се чуваше вратата на входа долу как се затваря", пише Йоана М.

Маскирани разбиха магазин, издирват ги СНИМКИ

Празниците наближават, а крадците често се активизират. Така, че добре да се вземат мерки за предпазване, както на жилището, така и на вещи в него, съветват специалистите.

На първо място споделянето на намеренията за отсъствия от дома с широк кръг от хора не е препоръчително. Също така е добра идея и да не споделяте много снимки в социалните мрежи, те издават липсата ви от дома.

Ако жилището ще е празно само за една нощ, може да оставите осветлението включено - тъмните прозорци са най-достъпният ориентир за крадците, че не сте у дома.

При отсъствие за няколко дни всички врати и прозорци трябва да бъдат грижливо затворени.