Полицията продължава разследването на стрелбата в метростанция "Летище София". Общо седем куршума са изстреляни от оръжието. Три от тях тежко раняват 55-годишната жена. За да сложи край на своя живот обаче, мъжът е изстрелял цели четири куршума. Два от тях проникват през долната челюст на мъжа, другите два са изстреляни в областта на гърдите, научи GlasNews.bg.

Полицаи и медици пристигат на мястото, установена е смъртта на 63-годишния мъж. Лекарите все още водят борба за живота на жената, чието състояние и към този момент е тежко. Огнестрелни рани има в главата, гърдите и корема.

Според разследващите най-вероятно става въпрос за битов инцидент, а не за терористичен акт. Предполага се, че става въпрос за любовна връзка. Двамата нямат роднинска такава. Предстои да стане ясно, дали са се качили заедно в метрото. По данни на разследващите престъплението е извършено със законно притежаван пистолет "Макаров" – собственост на мъжа.

Жената е трябвало да пътува за Виена, а полетът е бил в 16:05. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми.

От днес започват разпити на близките на двамата. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран. Окървавените тела са открити от машиниста на мотрисата.

Предстоят да се направят множество експертизи, за да се нареди пъзелът в тази кървава драма, която шокира обществото.