Шофьор, създал изключително рискова ситуация на главен път Пловдив-Хасково, е задържан в полицията в Първомай. За случая ви съобщихме тази сутрин.

Пловдивско БМВ замалко да предизвика челна катастрофа ВИДЕО

Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалната мрежа вчера.

Водач, споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как БМВ се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и с. Бяла река. В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета.

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била многа голяма, а за участвалите в нея водачи - и изключително стресова. Три часа след преглед на кадрите и благодарение на бързите си действия, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора на БМВ-то.

Това е Илия Иванов, научи GlasNews.bg. Той е 26-годишен местен жител, със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания по ЗДвП. Водачът е със 7 акта и 21 фиша.

Задържан е за 24 часа, а по случая-образувано бързо производство.

Ръководството на ОДМВР-Пловдив използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в т.ч социални мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите обаче е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

@glasnews Пловдивско БМВ замалко да предизвика челна катастрофа ???? #Пловдив #шофьор #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg