С опасност за живота остава 62-годишната френска гражданка, която пострада в тежката катастрофа на Околовръстното в София. Тя е в болница "Св. Анна" със счупен таз, фрактура на гръбнака и черепно-мозъчна травма.

Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил мелето в София

39-годишният Димитър Любенов е шофирал пиян и дрогиран, показаха резултатите от тестовете му. Според разследващите той е приел кокаин непосредствено преди да се качи на спортната си кола, защото той е наркотик, който бързо се разгражда в организма.

Свидетели на катастрофата на Околовръстното на София, при която загина френски гражданин, твърдят, че е имало очевидна близост между задържания шофьор и служителка на полицията, която присъствала на местопроизшествието, съобщава България Он Ер.

Задържан е шофьорът на Поршето, причинил катастрофата в София ВИДЕО

"Направи впечатление онази вечер едно непристойно поведение на служител на МВР от "Охранителна полиция". Тя беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник - кикотене, физически контакт чрез потупване, фамилиарничене и като цяло непристойно поведение на униформен служител, което уронва престижа на многото достойни работещи служители в МВР.

Бих казала, че изключително много наподобява случая "Семерджиев" - като тамошната полицайка", сподели видяното Биляна Борисова.

Други свидетели са разказали пред разследващите, че след катастрофата Димитър Любенов се е държал неадекватно е и съжалявал за потрошения си скъп автомобил, а не се е интересувал от състоянието на пострадалите, предаде БНТ.

От прокуратурата отговориха, че на този етап нямат данни за "полицейски чадър" над задържания.

Сътрудникът на Любенов отказа коментар, с мотива, че има много работа.

Чака се автотехническата експертиза, която да установи с каква скорост е карал Любенов. Той е задържан за 72 часа. Очаква се утре съдът да реши дали да остави Любенов в ареста.

Шофьорът от мелето в София: Какъв българин си ти, че си се загрижил за чужденци?