35-годишния турски гражданин Алихан М. е в ареста, след като е бил привлечен като обвиняем за опит за убийство на 30-годишен мъж, когото намушкал с нож.

Нападението е извършено във Варна на 16 август тази година, след което Алихан се скрил в село Крапец, но е бил открит. При задържането му, той се представил с фалшива лична карта. Алихан М. живее в България от 14 години. Според обвинението, турският гражданин имал любовна връзка със съпругата на пострадалия, който бил моряк.

Близък на убитата Фани: Съпругът ѝ я заплашвал с нож

Продължително време турчинът се държал агресивно с жената, с която имал отношения. За това свидетелствали подадените от нея сигнали в полицията. Адвокатът на Алихан помоли съда той да бъде пуснат в „домашен арест“. Според него мъжът е имал възможност да напусне страната, след престъплението и да се укрие, но не го е направил. Освен това от 14 години не бил виждал кучето си, а от 3 години и половина не бил посещавал семейството си в Турция.

След като се запозна с доказателствата и материалите по делото, съдебният състав на Варненския окръжен съд остави Алихан в ареста.

Това е Александър, признал за убийството на Фани СНИМКИ+ВИДЕО